Vahtramäe Emil

Karel kirjutab:”Ma tahaksin teile tutvustada üht lõbusat raamatut, mida ma olen lugenud.

Astrid Lindgren kirjutas selle raamatu siis, kui ta lapse-laps oli kolme aastane. See laps Karl Johan jonnis tihti ja ükskord tahtis Astrid Lindgren, et ta lihtsalt tasa oleks ja kuulaks. Siis ta küsis lapse käest: “Kas tead, mida Vahtramäe Emil kord tegi?” Karl johan lõpetas kohe jonni ja soovis teada, mida Emil oli teinud.

Raamatu peategelane Emil oli siniste silmadega väike ja jonnakas poisiklutt. Ta elas Rootsis, Smålandi maakonnas Vahtramäe külas Kassisalu talus koos isa Antoni, ema Alma, õde Ida, sulase Alfredi ja tüdruk Liinaga. Emil satub ühtelugu pahandustesse. Ta ei ole pahatahtlik, ta lihtsalt ei mõtle oma tegude tagajärgedele. Näiteks kord, kui väike Ida tahtis hästi kaugele näha, oli Emil abivalmis ja tõmbas õe lipuvarda tippu. Teine kord mängisid lapsed, et Emil on arst ja Ida haige, ning et Ida haige moodi välja näeks, värvis Emil tal näo tindiga siniseks.
Alati, kui Emil pahandust tegi, pani isa ta tislerivärkstuppa luku taha. Emilile aga meeldis tisleritöötoas – iga kord, kui ta mõne vembu pärast seal istus, vestis ta endale ümberringi vedelevatest puutükkidest ja lauajuppidest mõne kena pisikese puukuju. Lõpuks oli tal neid puukujusid 369 tükki. Kui te ei ole veel seda lugenud, siis soovitan kindlasti seda lugeda või vaadake vähemalt filmi. See raamat on ka loetud audioraamatuks plaadile.”

4 Comments

 1. logopeedkadi ütles:

  Tänan, Karel, sa tutvustasid seda raamatut nii hästi, et mul tekkis soov seda lugeda :)!

  Meeldib

 2. Siim Rahnu ütles:

  Tere, Karel! Tänan väga põhjaliku ja teistes huvitekitava ettekande eest! Tore seda ka siin kirjalikult näha.

  Liked by 1 person

 3. Liina ütles:

  Väga tore tutvustus! Kas selle raamatu kohta on film ka?

  Liked by 1 person

 4. Christel ütles:

  See on ka minu lapsepõlve lemmikraamat! Nii tore, et sulle ka meeldis. Käisin kunagi seda teatrietendust 6x vaatamas! Nii meeldis. Kindlasti loen seda kunagi uuesti!

  Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s