Veebipõhine õppeprogramm koduõppijale

Alates 23/24 õa on võimalik osaleda VÕKis ka teiste koolide nimekirjas olevatel koduõppijatel. Sellises vormis on kooli roll hinnata koduõppijat meie abiga kogutud õpimapi järgi. VÕK osalustasu on sel puhul sama, mis TLPK koduõppijale (al 65€ kuus). Mis on VÕK?

V nagu veebipõhine,

Õ nagu õppeprogramm,

K nagu koduõppijale.

Tänu mitmeaastasele kogemusele (2019/20 õa alustasime VÕKi piloteerimisega), saame öelda, et VÕK arenendab koduõppija õpioskuseid – ta saab oma õppimisest teadlikumaks ja koostööd harjutada. VÕK pakub meie arvates ideaalilähedast õppekeskkonda, mis ühendab koduõppe ja distantsõppe tugevused, sest kasutame nii otsekontaktiga veebitunde (õpilased arutavad, mida nad nädala jooksul kodus õppisid, kuidas millestki aru said; kuulavad veebitunnis üksteise arvamusi jms) kui ka asünkroonset õpet st õpitakse kodus vanema juhendamisel. 

Veebitunnid 2x nädalas (45 min tund) aitavad hoida koduõppes rütmi ja käivitada motivatsiooni, arendada suhtlemisoksust; veebijuhendaja roll on suunata läbi 3-faasilise õpiprotsessi õppijaid nädalaülesandeid mõtestama, uurima, vormistama, reflekteerima. Toimub koostöö väikestes gruppides, oma tööde esitlemine, endale ning kaaslastele tagasiside andmine. Lisaks tavapärastele veebitundidele oleme moodustanud huvilistele õppegruppe nt matemaatika, võõrkeele ja eesti keele harjutamiseks.

VÕKi peamine võlu on õppeprogrammi lõimitud nädalaülesannetes. Iga nädalaülesande puhul on välja toodud, kuidas see on seotud riikliku õppekava õpieesmärkidega ja üldpädevustega (see info on abiks perele ja koolile individuaalse õppekava täitmisel). Vajadusel saab vanem asendada või kohandada ülesandeid.

Alates 2022/23õa on VÕK võimalik 1.-9. st kõigis klassides. 2023/24 aasta grupid on peaaegu täitunud, ruumi on vaid 1.-4.klassi rühmades.

Kirjuta oma huvist kadi@kynnapuu.com.

Ole ise see muutus, mida oled hariduses oodanud!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s