Montessori koduõpe

Eestis on tegus Montessori pedagoogika kogukond, soovitan tutvuda Eesti Montessori Ühingu kodulehega https://www.montessorieesti.ee/et/.

Suvepäevadel selgus, et lasteaaiaeas lastega on Eestis juba palju nn monntessori-koduõppeperesid.

Mul on hea meel, et jõudsime vestlusringis tõdemuseni, et vanema soovil koduõpe on hea viis, kuidas Montessori pedagoogikat oma lastega tulemuslikult edasi teha ka koolieas. Vanema soovil koduõpet saab teha edukalt ka Montessori põhimõtetest lähtuvalt (õppekava nõudmised isegi ületavad meie riikliku õppekava nõudmised). Esialgu on see parim viis, sest Eestis puudub Montessori kool.

Ühine koduõppel ja Montessori pedagoogikal on individuaalne õppekava/ individuaalne lähenemine õppijale ning õpetamisstiil st lapse ennastjuhtiv õppimine ning täiskasvanu mentori roll. Sellest tulenevalt säilib lapsel õpihuvi ja kasvab sisemine motivatsioon, mistõtt uka õppimine saab olla efektiivne. Koduõpe võimaldab jälgida last ja tema vajadusi ning teha vastavaid kohandusi päevakavas või suhtlemisvõimaluste pakkumise intensiivsuses. Koduõppe imed peituvad võimaluses anda endale ja õppijale aega – täiskasvanul on aega olla rahulik, rahulolev mentor ning lapsel on aega olla iseseisev ennastjuhtiv õppija.Ole ise see muutus, mida soovid näha hariduses!

Vaata rohkem pilte FB @LogopeedKadi. Koduõppe kohta saad infot https://www.luterlik.edu.ee/koduope/

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s